英语培训

英语培训 > 初中英语

初中英语

  • ( )79.-- My brother fell off this bike and hurt

      his leg. --____________

       A. That's too bad B. He may be too careless

       C. He should be careful D. Sorry to hear that

      ( )80. -- What are you going to do next Sunday? --_____________

       A. I' m sorry B. Here you are C. I' ve no idea D. That' s all right

      ( )81.It’s about fifty _______ from here to my school.

       A. minutes’ walk B. minute walk

       C. minute’s on foot D. minutes’ on foot

      ( )82.Hurry up, please. There is only _____ time left.

       A. a little B. little c. a few D. few

      ( )83.The Changjiang River is longer than _____ in China.

       A. all the rivers B. any river c. any other river D. any other rivers

      ( )84.The Brown flew to Kunming __ a sunny morning.

       A. on B. in C. for D. at

      ( )85.We found it difficult _______ there on time.

       A. get b. to get C. getting D. got

      ( )86. Don’t spend _______ time on computer games.

       A. too much B. much too C. too many D. many too

      ( )87. _____ Chinese people are ______ hardworking people.

       A. /,/ B. a,/ C. The, the D. the,a

      ( )88. I’d like to have a nice room _______.

       A. live b. to live C. to live in d. live in

      ( )89. Can you tell me ________?

      A. what are they doing that for B.why they are doing for

      C. why are they doing that D. what they are doing that for

      ( )90. To a doctor, the most important thing is _______.

       A. to save b. saving C. to saving D. saved

      ( )91. Three years _______ a long time for us students.

       A. are B. be C. is D. have been

      ( )92. The film __________ for ten minutes when we got to the cinema.

       A. had already been on B. had already begun

       C. have already been on D. have already begun

      ( )93. I’m sorry to have kept you ________ for a long time.

       A. wait b. to wait c. waiting D. to be waiting

      ( )94. The number of the people in the world ______ growing faster and faster.

       A. is b. are C. have D. were

      ( )95. We should do ______ the teacher told us.

       A. because B. like c. as d. since

      ( )96. This book is worth _________.

       A. to read it b. reading it C. reading  D. to read

      ( )97. Not only his parents but also his sister ________ the museum.

       A. are going to B. is going to c. are going D. is going

      ( )98. Our English teacher has __________ son.

       A. a 8-year-old B. an 8-years-old

       C. a 8-years-old D. an 8-year-old

      ( )99. Please _______ when the train leaves.

       A. look b. find out C. find D. look for

      ( )100.She read the letter loudly ________ all the families could hear.

       A. because B. since C. when D. so that

      keys: B:

       1-10: DADAC BAAAD 11-20: AABBA DDBDD 21-30: CDCBD BDCDA

       31-40: BBCAB CCCBD 41-50: BDCBA DACAC 51-60: BABCD ADCCD

       61-70: DCACC BDBCD 71-80: BDACD BACDC 81-90: ABCAB ADCDA

       91-100: CACAC CBDBD

     

  • here did I live &nb

      sp; B. where did you live

       C. where I lived D. I lived where

      ( )55. Could you tell me _________?

       A. how old is your son B. that he will come here soon.

       C. whether is it fine tomorrow. D. who is going to speak at the meeting

      ( )56. We bought Granny a present,_______ she didn' t like it.

       A. but B. and C. or D. so

      ( )57. Kentucky is the state _________ Lincoln was born in.

       A. when B. where C.-who D. which

      ( )58. ________ he was very ill, he still went on working..

       A. Because B. For C. Though D. /

      ( )59. The farmer was very thankful to the doctor ______ treated his son.

       A. what B. which C. who D. whose

      ( )60. Here are the photos _______ in Beijing.

       A. who are taken B. that took

       C. which I was taken D. that were taken

      ( )61.-- How beautiful your skirt is! --____________.

       A. Oh, no B. I don't think so

       C. You are welcome D. Thank you

      ( )62.m I can help you with your English. --_____________.

       A. You are a good man B. You are so kind

       C. That' s very kind of you D. That' s right

      ( )63.-- Hi, Lucy. We won the match yesterday. --_________!

       A. Congratulations B. Excuse me C. No problem D. Never mind

      ( )64. -- Happy New Year! --_________

       A. Thank you B. So are you C. The same to you D. I!m happu, too

      ( )65 .-- Will you be free tomorrow? --___________

       A. OK B. Yes, I am C. I have no idea D. All right

      ( )66.-- Don't play football in the classroom. --___________.

       A. No, I don' t. B. Sorry, we won't do it again.

       D. Why don' t we.9 D. Yes, we won' t do it again.

      ( )67. -- What's the date today? --___________

       A. It's a fine day B. It's Friday

       C. It's on Christmas Day D. It's June 26tb

      ( )68 .--Would you give me some water,9 --____________

       A. Yes, I would B. Certainly C. No, thanks D. Yes,please.

      ( )69. -- Thanks for asking me to your party. --__________

       A. Never mind B. Don't say so C. My pleasure D. Yes, please

      ( )70. -- Excuse me, ____________ to the nearest bookshop, please?

       -- Go straight and take the second turning on the left.

       A. where the way is B. which the way is

       C. where is the way D. which is the way

      ( )71 .-- Bob, would you like to come to our dinner party? --__________

       A. Yes, I would B. Yes, I' d love to

       C. No, I wouldn' t D. No, I don't go

       ( )72.-- Is Mr Smith really very ill? --________. He's in hospital.

       A. I don't think so B. No, he isn't C. I hope so D. I'm afraid so

      ( )73.-- Hello! Is that Mr Wang speaking? --Yes,____________?

       A. who' s that B. who are you C. I' m speaking D. I' m Mr Wang

      ( )74. --_______________? -- Orange, I think.

       A. What is it B. How is the food

       C. What colour do you think it is D. Is there any fruit around here

      ( )75. -- Oh, no, we've missed the 8 o'clock train!

       --________ . There's another one in half an hour.

       A. You're right B. That's all right C. You're welcome D.Don' t worry

      ( )76.-- Which do you prefer, oranges or apples?

      -- __________ . I' d like bananas.

       A. Yes, both B. Neither, thank you

       C. Sure, I would D. No, please

      ( )77. -- How do you get on with your classmates? --____________

       A. Very well B. Well done C. That's OK D.I'm well

      ( )78.--____________? -- We are looking for a pair of sports shoes.

       A. What do you do B. What do you like

       C. Can I help you D. Do you need help

  • All

      ( ) 28. We found ________ necessary to protect the environment.

       A. it B. this C. that D. what

      ( )29. The weather in Beijing is cooler than ________ in Guangzhou.

       A. this B. it C. that D. one

      ( )30. There is _________in today's newspaper.

       A. new anything B. new something C. anything new D. something new

      ( )31 .-- May I use your pen? Mine is broken.

       -- Of course, here are two and you can use ________ of them.

       A. both B. every C. any D. either

      ( ) 32. We can't buy anything because _________of the shops are open at this time.

       A. all B. some C. any D. none

      ( )33.-- Please write to me when you have time.

       -- Sure. But ________is your e - mail address?

       A. when B. where C. what D. which

      ( ) 34. He couldn't buy the dictionary because he had ________money with him.

       A. a few B. few C. a little D. little

      ( ) 35.-- Have you finished your composition yet? -- No, I'll finish it in ten minutes.

       A. another B. more C. other D. else

      ( )36. There's ________interesting in the film, so ______is interested in it.

       A. something, nobody B. nothing, somebody

       C. anything, anybody. D. nothing, nobody.

      ( )37. I think Tom's bike is older than __________.

       A. my B. his C. your D. her

      ( )38. Oh, boys and girls, come in please. And make _________at home.

       A. yourself B. us C. you D. yourselves

      ( ) 39. I don't like winter because it’s ________cold.

       A. too much B. far more C. much too D. much more

      ( )40. This match made them ________at last.

       A. friendly B. happily C. quickly D. slowly ( )41 .-- Who can reach the book on the top shelf?

       -- Jack can. He is ________boy of us all.

       A. taller B. a tall C. the tallest D. much talles( )42.-- The shop is ________ on Saturday and Monday.

       -- I see. I'll go here on Monday then.

       A. open B. close C. opened D. closed

      ( )43. It is _______to work out this problem. You needn't go to the teacher.

       A. enough easy B. easily enough C. easy, enough D. very easily

      ( )44.-- Our holiday was _______. -- Yes, I’ve never had __________.

       A. such great, the better one B. greatly, a good one.

       C. so great, a better one D. very good, the best one

      ( )45.-- Mum, could you buy me a dress like this?

       -- Certainly, we can buy _______one than this, but ________this.

       A. a better, better than B. a worse, as good as

      C. a cheaper, as good as D. a more important, not as good as

      ( )46.-- Why don't you ask Tom to do it?

      -- I don' t know whether he is______ to. He sometimes makes things worse.

       A. possible B. able . C. afraid D. easy

      ( )47. Her mother was out. She stayed at home ______ , but she didn' t feel

       A. alone, lonely B. lonely, alone C. alone, alone D; lonely, lonely

      ( )48. A _______ school boy, LiLida, first tried to swim across the Qiongzhou Channel in June, 2000.

       A. 12 - year old B. 12 - years - old C. 12 - year- old D. 12 years old

      ( )49, In our exam, the____ careful we are, the ______mistakes we’ll make.

       A. more, more B. more, less C. less, fewer D. more, fewer

      ( )50. Jack's brother doesn't work so _________as Jack.

       A. harder B. hard C. hardest D. hardly

      ( )51. Every day I spend two hours _______my homework.

       A. finishing to do B. finishing doing

       C. to finish to do D. to finish doing

      ( )52. Lin Tao can't be at home. I saw him _______here a few minutes ago.

       A. plays B. to play C. playing D. played

      ( )53. We'd better _______on the road. A car may hit us.

       A. not to play B. not play C. to not play D. don't play

      ( ) 54.--When can I go out to play football, Mum?

       --Finish your homework first, or I won't let you ________.

       A. to go out B. go out C. going out "D. will go out

      ( )55. Could you make her ________laughing?

       A. stop B. to stop C. stops D. stopped

      ( )56. You _________ never play in the street. It's not safe.

     

  •  1.相反,有一些人赞成……,他们相信……,而且,他们认为……

      On the contrary,there are some people in favor of ___.At the same time,they say____。

      2.但是,我认为这不是解决……的好方法,比如……最糟糕的是……

      But I don”t think it is a very good way to solve ____.For example,____.Worst of all,___。

      3.……对我们国家的发展和建设是必不可少的,(也是)非常重要的。首先,……而且……,最重要的是……

      ______is necessary and important to our country“s development and construction.First,______.What”s more, _____.Most im

      portant of all,______。

      4.有几个可供我们采纳的方法。首先,我们可以……

      There are several measures for us to adopt.First, we can______

      5.面临……,我们应该采取一系列行之有效的方法来……一方面……,另一方面,

      Confronted with______,we should take a series of effective measures to______.For one thing,______For another,______

      6.早就应该拿出行动了。比如说……,另外……所有这些方法肯定会……

      It is high time that something was done about it.For example._____.In addition._____.All these measures will certainly______。

      7.为什么……?第一个原因是……;第二个原因是……;第三个原因是……总的来说,……的主要原因是由于……

      Why______? The first reason is that ______.The second reason is ______.The third is ______.For all this, the main cause of ______due to ______。

      8.然而,正如任何事物都有好坏两个方面一样,……也有它的不利的一面,象……

      However, just like everything has both its good and bad sides, ______also has its own disadvantages, such as ______。

      9.尽管如此,我相信……更有利。

      Nonetheless, I believe that ______is more advantageous。

      10.完全同意……这种观点(陈述),主要理由如下:

      I fully agree with the statement that ______ because______。

     

  •   1.至于我,在某种程度上我同意后面的观点,我认为……

      As far as I am concerned, I agree with the latter opinion to some extent.I think that ____。

      2.总而言之,整个社会应该密切关注……这个问题。只有这样,我们才能在将来……

      In a word, the whole society should pay close attention to the problem of ______.Only in this way can ______in the future。

      3.但是,……和……都有它们各自的优势(好处)。例如,……,而……然而,把这两者相比较,我更倾向于(喜欢)……

      But ______and ______have their own advantages.For example, _____, while_____.Comparing this with that, however, I prefer to______。

      4.就我个人而言,我相信……,因此,我坚信美好的未来正等着我们。因为……

      Personally, I believe that_____.Consequently, I'm confident that a bright future is awaiting us because______。

      5.随着社会的发展,……因此,迫切需要……如果每个人都愿为社会贡献自已的一份力量,这个社会将要变得越来越好。

      With the development of society, ______.So it“s urgent and necessary to ____.If every member is willing to contribute himself to the society, it will be better and better。

      6.至于我(对我来说,就我而言),我认为……更合理。只有这样,我们才能……

      For my part, I think it reasonable to_____.Only in this way can you _____。

      7.对我来说,我认为有必要……原因如下:第一,……; 第二,……;最后……但同样重要的是……

      In my opinion, I think it necessary to____.The reasons are as follows.First _____.Second ______.Last but not least,______。

      8.在总体上很难说……是好还是坏,因为它在很大程度上取决于……的形势。然而,就我个人而言,我发现……

      It is difficult to say whether _____is good or not in general as it depends very much on the situation of______.However, from a personal point of view find______。

      9.综上所述,我们可以清楚地得出结论……

      From what has been discussed above, we may reasonably arrive at the conclusion that____。

      10.如果我们不采取有效的方法,就可能控制不了这种趋势,就会出现一些意想不到的不良后果,所以,我们应该做的是……

      If we can not take useful means, we may not control this trend, and some undesirable result may come out unexpectedly, so what we should do is_____。

     

  •  1.关于……人们有不同的观点。一些人认为……

      There are different opinions among people as to ____ .Some people suggest that ____。

      2.俗话说(常言道)……,它是我们前辈的经历,但是,即使在今天,它在许多场合仍然适用。

      There is an old saying______.It“s the experience of our forefathers,however,it is correct in many cases even today。

      3.现在,……,它们给我们的日常生活带来了许多危害。首先,……;其次,……更为糟糕的是……

      Today, ____, which have brought a lot of harms in our daily life.First, ____ Second,____.What makes things worse is that______。

      4.现在,……很普遍,许多人喜欢……,因为……,另外(而且)……

      Nowadays,it is common to ______.Many people like ______ because ______.Besides,______。

      5.任何事物都是有两面性,……也不例外。(www.lz13.cn)它既有有利的一面,也有不利的一面。

      Everything has two sides and ______ is not an exception,it has both advantages and disadvantages。

      6.关于……人们的观点各不相同,一些人认为(说)……,在他们看来,……

      People's opinions about ______ vary from person to person.Some people say that ______.To them,_____。

      7.人类正面临着一个严重的问题……,这个问题变得越来越严重。

      Man is now facing a big problem ______ which is becoming more and more serious。

      8.……已成为人的关注的热门话题,特别是在年青人当中,将引发激烈的辩论。

      ______ has become a hot topic among people,especially among the young and heated debates are right on their way。

      9.……在我们的日常生活中起着越来越重要的作用,它给我们带来了许多好处,但同时也引发一些严重的问题。

      ______ has been playing an increasingly important role in our day-to-day life.it has brought us a lot of benefits but has created some serious problems as well。

      10.根据图表/数字/统计数字/表格中的百分比/图表/条形图/成形图可以看出……很显然……,但是为什么呢?

      According to the figure/number/statistics/percentages in the /chart/bar graph/line/graph,it can be seen that______ while.Obviously,______,but why?

     

  •  一、单项选择。

      1.When I walked past the park,I saw some old people ________ Chinese Taiji.(2013,莱芜)

      A.do B.did C.doing D.are doing

      2.The little boy pretended ________ when his mother came in.(2013,白银)

      A.sleeping B.asleep

      C.to asleep D.to be asleep

      3.—Why do we eat vegetables every day,Mum?

      —________ healthy,my dear.(2013,大庆)

      A.To keep B.keep C.keeping D.kept

      4.All the Chinese people must work hard ________ China Dream.(2013,株洲)

      A.to realize B.realize

      C.realizing

      5.—Did it take you a lot of time ________ English last weekend?

      —No.I went to the countryside to see my grandfather.(2013,达州)

      A.practicing speaking B.practicing spoken

      C.to practice speaking D.practice spoken

      6.Mary called and asked her husband ________ home at once,because she locked her daughter in the home.(2013,陕西)

      A.to leave B.leave C.go D.to go

      7.—I didn't hear you come in just now.

      —That's good.We tried ________ any noise,for you were sleeping.(2013,广东)

      A.not make B.not to make

      C.to make D.making

      8.I hope everyone can care about ________ the environment and stop ________ things.(2013,三亚)

      A.protecting;wasting B.protecting;to waste

      C.protect;wasting D.protect;to waste

      9.The book is well worth ________.I plan ________ one.

      A.read;to buy B.reading;buying

      C.reading;to buy D.to read;to buy

      10.Don't throw away the waste paper.It needs ________ so that it can be reused.(2013,无锡)

      A.to destroy B.destroying

      C.to collect D.collecting

      二、用所给单词的正确形式填空。

      11.Animals are our friends,so ________ (protect) them is our duty.

      12.Betty is often seen ________ (help)the old man with his housework.

      13.—Do you know Neil Armstrong?

      —Yes.He is the first man ________ (walk) on the moon.

      14.Listen!There is someone ________ (sing) in the next room.

      15.Do you know the girl ________ (name) Lily?

      16.Last weekend,I went to Beijing ________ (see) my pen pal.

      三、阅读短文,用括号中所给单词的适当形式填空。(必要时可加情态动词或助动词)(2013,莱芜)

      Now more than 20 schools in the northwest of China 17.________ (use) Etextbooks.Some teachers say that they make learning easier and 18.________ (teach) more convenient.

      Jing Xuan is excited about lessons like Chinese,English and math.She 19.________ (enjoy) the pictures and animations (动画) in the Etextbooks.The children here20.________ (study) with Etextbooks since last September.

      With the help of the Etextbooks, some good ideas 21.________ (share) at times.Some parents encourage their children 22.________ (try) the Etextbooks to make learning easier.But others worry about their children's health.

      “You can't imagine how the growing popularity of Etextbooks is changing the way the students learn! More and more students 23.________ (learn) with Etextbooks in the future.However, there's still a long way to go.” said the headmaster.

     

  • 一、单项选择。

      1.—Do you know the old man ________ is talking to our head teacher?

      —Yes,he's my grandfather.(2013,营口)

      A.whom B.whose C.who D.which

      2.The Gay Genius is the book ________ I like to read every day.(2013,株洲)

      A.that B.who C.what

      3.The first thing ________ I am going to do this evening is to write to my father.(2013,茂名)

      A.that B.which C.who

      4.The H7N9 bird flu is a disease ________ can be very dangerous.

      A./ B.who C.what D.which

      5.I'll remember the old buildings ________ I visited in the village.(2013,齐齐哈尔)

      A.where B.which C.who

      6.—Do you know the girl ________ is standing ________ the tree?

      —Yes,she is my friend,Zhang Ying.(2013,达州)

      A.that;in the front of B.whom;under

      C.who;in front of D.which;behind

      7.—What should I do here?

      —Just put all the things ________ they were.

      A.where B.when C.whose D.which

      8.I don't know the teacher ________ is talking with Miss Wang.

      A.what B.whom C.which D.who

      9.I've found some pictures of the most interesting places ________ you can visit during the winter holidays.

      A.where B.which C.what D.that

      10.—Is everything ________ we need to do ________?

      —Yes.You needn't worry about it.

      A.which;has done B.which;doing

      C.that;has done D.that;done

      二、阅读理解。(2013,沈阳)

      Are you afraid of tests?What will you do to prepare for a test?The following suggestions will be helpful.

      Pay attention to what your teacher gives about a coming test.Write down exactly what you will be tested on.Knowing what the test will cover is half done.

      Make a review list that includes important points from class and reading material.Then your studying notes will be in one place.What's more,rewriting the material will help you to remember it.

      Don't cram (突击式学习)!Test preparation begins the first day of class,so keep on doing your reading and homework.Then you just need to review for the test—not learn all the materials.Waiting until the night before to try to learn everything will only put more stress (压力) on you.

      Get a good night's sleep before the test,but if you can't,don't pull an allnighter.Research shows that getting at least four hours of sleep produces the better test results.

      Eat a healthy breakfast to keep your mind sharp (敏锐的).Avoid sugar,as it will weaken your ability to concentrate (全神贯注).

      11.How many suggestions have you got from the text?

      A.Two. B.Three. C.Four. D.Five.

      12.The suggestions are given to the students who are ________.

      A.in fear of the test B.good at learning

      C.in need of sleep D.poor at reading

      13.Where will students probably know something about a coming test?

      A.From their classmates. B.From their teachers.

      C.From reading materials. D.From studying notes.

      14.Cramming will make it difficult for students to .

      A.be busy reviewing at first

      B.enjoy the first day of class

      C.make good test preparation

      D.put more stress on themselves

      15.What do you think will weaken your ability to concentrate?

      A.Eating a healthy breakfast.

      B.Taking too much sugar.

      C.Keeping your mind sharp.

      D.Getting a good night's sleep.

     

  •  一、单项选择。

      1.The underlined part in the word “picked” is pronounced as ________.(2013,义乌)

      A./t/ B./d/ C./It/ D./Id/

      2.He has been ________ honest man in his life.(2013,沈阳)

      A.a B.an C.the D.不填

      3.This week,the ________ seems to change every day:one day is hot,the next day is cold.(2013,沈阳)

      A.time B.season C.weather D.way

      4.Sam is a waiter,________he really wants to be a singer.(2013,济南)

      A.or B.if C.but D.because

      5.—Someone called you just now.

      —I know.But I was busy at that moment.When I called back,there was no ________.(2013,黄冈)

      A.voice B.sound C.answer D.result

      6.I felt sorry that I dropped the juice on Tina's bed.But she wasn't ________ at all.(2013,吉林)

      A.excited B.happy C.angry

      7.—What do you think of the film So Young directed by Zhao Wei?

      —Wonderful.I think it's ________ than the other films about youth in recent years.(2013,广东)

      A.the best B.the worst

      C.much better D.much worse

      8.—What ________ the noise,Bill?

      —Sorry,I broke my glass.(2013,河南)

      A.is B.was C.has been D.will be

      9.If you have trouble pronouncing these words,you can repeat them over and over again ________ you are comfortable with them.(2013,青岛)

      A.unless B.if C.until D.while

      10.Tom,would you please ________ the box?It's for your sister.(2013,呼和浩特)

      A.not open B.don't open

      C.not to open D.to not open

      11.There is ________ wrong with my computer,it doesn't work now.I'll buy a new one.(2013,贵阳)

      A.nothing B.something

      C.everything

      12.I'm surprised to hear from her.________,we last met ten years ago.(2013,安徽)

      A.On one hand B.That is to say

      C.Believe it or not D.In other words

      13.The moonlight goes ________ the window and makes the room bright.

      A.across B.through C.over D.in

      14.Why not ________ your teacher for help when you can't finish ________ the story by yourself.(2013,乌鲁木齐)

      A.to ask;write B.to ask;writing

      C.ask;writing D.asking;to write

      15.This Japanese dictionary ________ Ellen's.She is the only person learning Japanese in our class.(2013,西宁)

      A.must be B.can't be

      C.may be D.can be

      16.—How many people were invited to the meeting?

      —About six ________.(2013,云南)

      A.hundred B.hundreds

      C.hundred of D.hundreds of

      17.—Is John coming by train?

      —He should,but he ________ not.He likes driving his car.(2013,宁夏)

      A.may B.must C.can D.need

      18.This is ________ bedroom.The twin sisters like it very much.(2013,青海)

      A.Jenny and Maria's B.Jenny and Maria

      C.Jenny's and Maria's D.Jenny's and Maria

      19.—Sorry,there's ________ coffee here.How about a cup of tea?

      —OK.That's it.Thank you.(2013,湘潭)

      A.little B.few C.some

      20.—I think there will be ________ air pollution whenever there are ________ people driving.

      —That's true!I hope the air will be fresher soon.(2013,包头)

      A.less;less B.less;fewer

      C.fewer;fewer D.fewer;less

      21.—Hi,Tony.The milk shake ________ good!

      —I'm glad you like it.

      A.sounds B.feels C.goes D.tastes

      22.Don't forget to ________“Thank you!”when someone opens the door for you.

      A.tell B.say C.speak D.talk

      23.—It's half an hour's walk from here to the bus station.

      —Don't worry.I'll ________ you there.

      A.bring B.get C.carry D.take

      24.The underlined letter“a” in the word “________” has a different pronunciation from the others.(2013,兰州)

      A.math B.calendar C.fantastic D.behave

      25.—How did you get the MP4,from a shop or by phone?

      —________.I always like shopping online.(2013,云南)

      A.None B.Neither C.Both D.All

      26.—Are your shoes expensive?

      —No,I only ________ five dollars on them.

      A.used B.cost C.spent D.takes

      27.—Could you tell me how long ________?

      —For two weeks.(2013,南宁)

      A.have you borrowed this book

      B.you have borrowed this book

      C.you have kept this book

      D.have you kept this book

      28.—Jack,I haven't seen your brother for a long time.

      —He ________ Shanghai on business for two months.

      A.went to B.has gone to

      C.has been in D.has been to

      29.—Have you read a book called JaneEyre?

      —Who ________it?

      A.writes B.has written

      C.was writing D.wrote

      30.—Do you have any problems if you ________ this job?

      —Well,I'm thinking about the working day.

      A.offer B.will offer

      C.are offered D.will be offered

      31.—Look at the sun!It's too hot today.

      —Yes.Why not ________ your coat?

      A.take off B.take away

      C.take out D.take up

      32.The teacher asked the students to ________ a story about a trip to the moon.

      A.get up B.turn up

      C.clean up D.make up

      33.—I wonder if there ________ a class meeting this week.(2013,西宁)

      —If there ________,I will tell you at once.

      A.will be;is B.would be;have

      C.is;will be D.will be;will be

      34.That's the man ________ house was destroyed in the storm.

      A.that B.whose C.who D.which

      35.—Rose,we will start at six tomorrow morning.Don't be late,________?

      —________.I'll be there on time.

      A.won't you;Yes,I will B.will you;Yes,I will

      C.will you;No,I won't D.won't you;No,I won't

      36.—I hear Li Juan made an English speech at the graduation ceremony yesterday.

      —________,and ________.

      A.So she did;so did I B.So did she;so I did

      C.So she was;so I was D.So was she;so I was

      37.Mary got good grades in school.________ excited she is!

      A.What B.What a C.How D.How a

      38.—TV says there will be a storm tomorrow.

      —______.I planned to go climbing with my classmates.(2013,安徽)

      A.I hope so B.I'm afraid so

      C.Sounds good D.Bad luck

      39.—We are free today.How about going out for a picnic this afternoon?

      —________.(2013,云南)

      A.Good idea B.Never mind

      C.Good luck to you D.You're welcome

     

  •   We should remember that we all learned our own language well when we were children. If we could learn ___1___ second language in the same way, it would not seem so ___2___. Think ___3___ what a small child does. It listens to what people say and tries ______ 4______ what it hears.  When it wants something, it has to ask ___5___ it. It is using the language, talking in it, and thinking in it all the time. If people ___6___ use a second language all the time, they would learn it quickly.
      
      We learn our own language ___7___ hearing people speak it, not by seeing what they write. We imitate ___8___ what we hear. In school, though you learn to read and write ___9___ to hear and speak, it is the best way ___10___ all the new words through the ear. You can read them, speak them, and write them later.
      
      1. A. a  B. an  C. the  D. /
      
      2. A. easy  B. fast  C. simple  D. difficult
      
      3. A. of  B. out  C. over  D. about
      
      4. A. imitate B. imitating C. to imitate  D. imitated
      
      5. A. of  B. for  C. after  D. about
      
      6. A. could B. should  C. would  D. had to
      
      7. A. of  B. by  C. on  D. with
      
      8. A. what B. when  C. where  D. how
      
      9. A. and  B. but  C. as well as  D. as long as
      
      10. A. learn B. learns  C. learning  D. to learn
      
      【答案与解析】
      
      1. A。该题测试冠词的用法,用语法分析法。该句中"学习第二种语言"指的是除了母语之外的任何一种语言,并非特指,而是泛指,因此,要用不定冠词。这样就可排除后面两个选项,second 是以辅音开头的单词,又可否定第二个选项。
      
      2. D。该题用科学推测法。"按照学习母语的方法学习第二种语言,肯定不难",不可能是"不容易,学得不快,不简单"。
      
      3. A。该题用逐个排除法。回忆学习母语的方法,马上就能想起来,根本用不着思索(think out),仔细考虑(think over),这样就能排除中间两个选项。表示"考虑,对……看法"时,think of和think about可互换使用,表示"想起,记起"时,只能用think of,这样又可排除最后一个选项。
      
      4. C。从语法上分析,表示还没有做的事情做宾语时,要用带to的动词不定式;从语境上分析,表示"尽力做某事,设法做某事"时,要用词组try to do sth 来表示。
      
      5. B。根据上半句"想要……",可推测出下半句是"不得不向……要",要选一个能与ask构成表示"向……要"意思的介词,这四个介词中,只有for。ask for是个固定词组,根据固定搭配法也能锁定正确选项。
      
      6. D。该题测试情态动词的用法,用语境推测法。"总是在用第二种语言",一定是受外界条件影响的结果,属于客观条件逼迫着不得不怎么样,因此,要用have to来表示。
      
      7. B。根据句中提供的语境,"学习自己的语言"与"听说"之间,应选一个表示"依据,按照,通过"的介词。这四个介词中,只有by有此意思。从与hearing people speak it相并列的by seeing what they write短语,运用语感感知法,也能迅速锁定选项。
      
      8. A。该题用语法分析法。hear是个及物动词,需要接宾语,when,where,how都是疑问副词,不能充当宾语。
      
      9. C。该题用语境推测法。"读和写"与"听和说"是并列关系,应选表示并列关系的连词。but表示转折关系,as long as表示条件关系,都不能被选。and 和 as well as 都是"和"的意思,选and时要翻译成"读写和听说",同时还得去掉原句中的动词不定式符号to,显然不能被选。
      
      10. D。句意为"通过听力学习生词是最好的方法"。这是一个动词不定式短语作主语的句子,其中it是形式主语,指代后面的动词不定式短语。

     

  •  50. enjoy /hate / go on / finish /mind/keep doing sth. 喜欢/讨厌/结束/ 介意/反复/继续做某事

      你写完家庭作业后,介意和我一起玩耍吗?

      Would you mind playing with me after finishing / you finish doing your homework?

      那个孩子一直哭到妈妈回来。

      The baby kept crying until / till his mother came back.

      51.It takes sb. some time to do sth 做某事花掉某人多少时间做某事

      你能告诉我步行到那里会花我们多长时间?

      Could you please tell me how long it will take us to get there on foot?

      52.give /show/ bring/ lend/ send/pass/ tell sth to sb. 给/展示/带来/借给/邮寄/传递/告诉某人某事

      您能指给我去最近的邮局怎么走吗?

      Would / Could you please show me the way to the nearest post office?

      53.It’s time for…/to do sth. 该做某事了/ 是做某事的时间了

      该吃午饭了。

      It’s time for lunch. = It’s time to have lunch.

      54.keep sb. doing… 使某人做…

      很抱歉让你久等了。

      I’m sorry to keep/ have kept you waiting for such a long time.

      55.make / let sb.( not) do sth. 让(使)/ 允许某人做(不做)某事

      7:00了, 让我们上学去吧。

      It’s 7:00. Let’s go to school.

      这个电影使我哭了。

      The movie made me cry.

      56.like to do /like doing 喜欢做某事

      他喜欢坐公交车上学。

      He likes to go to school by bus.

      = He likes taking the bus to school.

      57.keep / make sth./ sb +adj. 保持/使某物怎么样

      请保持教室的清洁。

      Please keep the classroom clean.

     

  •  21.prefer sth / doing sth. to sth / doing sth. 和…相比更喜欢…

        和咖啡相比,我更喜欢喝茶。

      I prefer tea to coffee.

      = I prefer drinking tea to drinking coffee.

      22.The +比较级…, the +比较级…, 越…就越…

      ---你期待我何时回来?---越快越会。

      ---When do you expect I’ll be back?

      ---The sooner, the better.

      树种的越多,沙尘暴就越少。

      The more trees we plant, the fewer sandstorms we will have.

      23.There is sth. wrong with… = sth is wrong with sth. 某物出问题了/有毛病了

      他说这台机器出问题了。

      He said something was wrong with the machine.

      =He said there was something wrong with the machine.

      24.What’s wrong / the matter with…? …怎么了?

      他的自行车怎么了?

      What’s wrong/ the matter with his bike?

      25.What about / How about + doing/ + sth.…? …怎么样?

      既然你没事做,今天晚上和我一起去看电影怎么样?

      What about going to the movie with me tonight as you have nothing to do?

      26.see / hear / watch / notice sb. do (doing) sth. 看见 / 听见某人做某事 /正在做某事

      能听见她在隔壁房间里唱歌吗? Can you hear hersinging next door / in the next room?

      27.sth. be two meters (years) long (old) …两米长 /…两岁大

      长城大约6,700 千米长。

      The Great Wall is about 6,700 kilometers long.

      28.It’s important / difficult / easy /convenient/ necessary / possible / impossiblefor sb. to do sth. 做某事对某人来说很重要 / 困难 / 容易 方便/ 有必要 / 可能 / 不可能

      对小孩子来说,养金鱼很容易。

      It’s easy for kids to keep goldfish.

      对学生们来说,每天有足够的睡眠很有必要。

      It’s necessary for students to have enough sleep every day.

      29.One…the other…/Some… others… 一个…另外一个(两个中)/ 一些…一些

      老师进来了。我看见他一只手拿着书,另一只手里拿的什么?

      The teacher came in. There’s a book in one hand and what’s in his other hand?

      有的家长认为应该允许学生上网,而有的家长则不同意。

      Some parents think students should be allowed to surf the Internet, while others don’tagree.

      30.used to do/be… 过去常常

      她过去常常害怕孤独。

      She used to be afraid of being alone.

     

  •   一、书面表达训练(1)根据中文设置的情景和英文提示词语,写出语法正确,意思连贯的句子。所给的英文提示词语必须都用上。上星期日,我们乘车去西山植树。一些学生种树,其他学生……

      1. It, fine, last Sunday   2. we, go, West Hill, by bus   3. some, plant trees, other, carry water

      4. because, we, work hard, tired, happy    5. all, know, stop… form, blow, and, city, make, beautiful

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      二 、  书面表达训练(2)I hope …

         每个人都有自己的心愿,有自己的希望,有自己想做的事情,例如:“I hope to be a good football player/a singer. an  astronaut(宇航员)  ,“I hope that I can make more good friends.,I can learn more things and do something useful ”等。请写一篇短文或写一篇对话,表达你的意愿。

      要求: 1.写短文,词数不少于50个; 

      2.意思表达连贯正确,语言流畅。文中不得使用真实人名和校名,否则以零分计。

       ______________________________________________________________________          _

      _____________________________________________________________________             _ 

      ______________________________________________________________________            _ 

      _____________________________________________________________________            __

      _______________________________________________________________________           

      _______________________________________________________________________           

      三、书面表达训练(3) 根据中文设置的情景、英文提示词语以及表格所提供的信息,写出语法正确、意思连贯、符合逻辑的英文文段。

        注意:

        1. 字数60-80。

        2. 所给的英文提示词语及表格所提供的信息必须都用上。(可适当发挥)

        3. 发言稿的开头和结尾已给出。(请不要抄写在答题卡上)

        假设你是张斌,今年暑假你将参加学校组织的赴加拿大“绿色之旅”夏令营活动。请你准备一篇在开营式上的自我介绍发言稿。

        name , Zhang Bin , fifteen years old , live in Beijing , favorite subject , biology …  

      Interest

      

      Free Time Activities

      

      Future Job

      

      Hope

      

      drawing

      

      go camping , draw pictures of plants , enjoy the singing of birds in nature

      

      biologist , grow up

      

      good friends , do one's best , make the earth …

      

      Dear friends ,

        I’m very glad to introduce myself to you . _________________________           _

        _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      That's all . Thank you for listening .

      四、书面表达训练( 4)假如你是 Hope Middle School 的一名学生,请你用英语写一篇80个词左右的短文,向你的英国朋友介绍一下你们学校的概况(不得使用真实的人名、地名)。短文要包括以下几个方面的内容:1.校园(school campus) 2.老师和同学 3.学习情况短文的第一句已经给出。

      I am a student of Hope Middle School...

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      五、书面表达训练(5) 你们班上有一些外国留学生。明天要去南宁动物园参观。请你替班主任老师用英语写一篇有关动物园的介绍。包括以下内容:

      南宁动物园是广西最大的动物园,位于南宁市西郊。大约有200多不同种类的动物。我们将看到大象、老虎、熊猫和其他动物。动物是我们的朋友。我们应爱护他们。爱护动物是我们的美德……。

      根据上文及以下英文提示词写一段话,所给词必须都用上。

      1. one of the biggest, lie in the west ,different ,kind   2. elephants, tigers, pandas, other animals

      3. our friend, love    4. morality (美德)      5. good time

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      六、书面表达训练(6)根据中文意思和英文提示词语,写出意思连贯,符合逻辑的英文文段。所给英文提示词语必须都用上;每组英文提示所写的句数不限。

      彼得只有五岁,和他的祖母住在一起。一天他的祖母得了重感冒,彼得急得直哭,后来他……

      1. Peter, five    2. live, grandma  3. have, cold, worried, cry 

      4. idea, find, parents' telephone number, call      5. news, hurry., home, hospital

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      _________________________________________________________________________

      

      七、书面表达训练(7)

      下面描述的是2007年3月7日(周三,晴天)你的一次经历,请根据其内容,用英语写一篇80词左右的日记。日记的开头格式已给出,不计入文章总词数。注意要点完整,语法正确,上下文连贯,并适当发挥。

      要点:1、下午放学后 2、爸爸出差,妈妈生病卧床 3、照顾妈妈,送医院,买药,煮饭、洗衣服等等

            4、后来受父母表扬   5、该经历对自己的感触

      March,7, 2007, Wednesday                                            Fine

      文提示词语必须都用上;中文提示内容不必逐句翻译;每组英文提示所写出的句数不限。

      林涛非常喜欢旅游;去年他和同学们去了香港,在那里他们……

      1. Lin Tao, travel

      2. last year, Hong Kong, classmates

      3. meet, foreign people, try, talk, English

      4. happy, understand.

      5. decide, study, harder, back, school

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      _______________________________________________________________________

      九、书面表达训练(9)  小明和小华是在“手拉手”活动中结成的一对学习伙伴。前不久,小明来信向小华询问如何学好英语。请你以小华的名义给他写封回信。

      内容包括:

      1.学习英语的基本方法(listen carefully; speak much; read widely; learn...by heart; practise writing;...);

      2.你的体会和其他建议。

      词数:80词左右。信的开头与结尾已为你写好,不计入总词数。

      Dear Xiao Ming,

      I'm glad to receive your letter. In your letter you asked me about how to learn English well.

          

                                                                    Yours,

      Xiao Hua

      十. 书面表达训练(10) :

      假如你的名字叫Mike。今天在网上看到下面这则征笔友(Pen-pal)的帖子,请根据帖子内容写一封词数为50—70的回信。

      要求:1、表达交友愿望; 2、陈述交友理由; 3、提供个人信息。

      注意:文章的开头和结尾已给出, 不计入总词数;写作时,要求衔接过渡自然。

      Post: Pen-pal wanted: 14 or 15 yrs old

      Posted by Kayla on 6/21/05

      Hello! I am 14 yrs old. My name is Kayla. My birthday is May 13. I like to read, climb trees, do maths, and I like to watch football games. I love English and I want more chances to touch it. I think I need to do what I like to do. I’d like to have a pen-pal who has different hobbies from me so that we can learn from each other. Please write to me. My email address is kayla@hotmail.com

      Thanks!

      Kayla

      收件人(To):  kayla@hotmail.com

      

      抄送(Cc):    None

      

      主题(Subject): Re: Pen-pal wanted

      

      Hello, Kayla,

      

      

      

      

      Best wishes!

      

      Mike

      

      十一、书面表达训练(11)   很多父母希望孩子将时间都花在学习上。假如你是图中的学生,根据图示将昨天下午放学回家后发生的事情和你的想法用英语简述。词数60左右,文章开头已给出,不计入总词数。

      注意:不得用真实姓名和校名。

                

      Yesterday afternoon, I went home after school. ______________________________________

      ____________________________________________________________________________

      ____________________________________________________________________________

      ____________________________________________________________________________

      ____________________________________________________________________________

      ____________________________________________________________________________

      ____________________________________________________________________________.

      2007年英语中考分类总复习:书面表达参考答案

      一、书面表达训练(1)

      It was fine last Sunday. We went to West Hill by bus. Some students planted trees, others carried water. Because we worked hard, we were tired, but we felt happy. We all know trees can stop the wind from blowing the sand towards the city, and they can make the city beautiful.

      二、书面表达训练(2)Possible Versions.

      1. I have had many good teachers in my school life. They give me a lot of knowledge. They show me how beautiful the life is and how strong we'll be if we have knowledge. Because of them, I love school and I love books. I'll go to a new school in two months' time. I hope I'll meet more good teachers and good friends. I hope they'll help me when I have difficulties. I also hope all my teachers have a good luck and a happy life.

      

      三、书面表达训练(3)   

       Dear friends ,

        I’m very glad to introduce myself to you. My name is Zhang Bin . I’m fifteen years old . I live in Beijing . One of my favorite subjects is biology . I’m interested in drawing . In my free time , I often go camping , draw some pictures of plants , and enjoy the singing of birds in nature . I want to be a biologist when I grow up .

        I feel lucky to join you . I hope we can be good friends and do our best to make our earth more beautiful and much greener .

        That’s all . Thank you for listening .

       四、书面表达训练(4)One possible version:

      I am a student of Hope Middle School. My school campus is big and beautiful. There are many tall trees, and beautiful flowers. There is also a playground in our school.

        Our teachers are all very kind and friendly. They work hard and teach us very well. They take good care of us, and they are strict with us.

        There are about 60 students in our class. We get on well with each other. We often study and play together.

        At school, we learn many subjects, such as Chinese, maths and English. We try our best to learn them well.

        I love my school because it?s just like my home.

      五、书面表达训练(5)We will visit the Nanning Zoo tomorrow. It is the biggest zoo in Guangxi . It lies in the west of Nanning .It' s one of the biggest zoos in Guangxi too. There are  about 200 hundred different kinds of animals in it .  We' 11 see elephants, tigers, pandas and other  animals. Animals are our friends. We should love them. Loving animals is our morality. I hope  we'll have a good time tomorrow.

      六、书面表达训练(6)

      Peter is only five (years old). He lives  with his grandma. One day his grandma had a bad cold. Peter was so worried that he began to cry. Then he had an idea. He found his parents’ telephone number and gave them a call. When his parents heard the news, they hurried back home and took Peter’s grandma to the hospital.

                       

      七、书面表达训练(7)One possible version:

      March,7,2007,Wednesday                                                Fine

          When I got home this afternoon, I found my mother was lying in bed sick and my father was away on business. What should I do then?

          Since Mother was ill, I should take care of her. I first sent her to hospital and bought some medicine. When we got home, I began to cook dinner and wash clothes.

          I was praised by my parents later for this. I think I have grown up now and I should help do something for my family.

      八、书面表达训练(9)

      Lin Tao likes traveling very much. Last year , he went to Hong Kong with his classmates.

      They met many (some) foreign people there and tried to talk with (to) them in English. They were happy because they (the foreign people) could understand (them). What they had said. They decided to study English harder when they came back to school.(They decided when after they came back to school, they could study English harder in the future than before)

      九、书面表达训练(9)One possible version:

            I'm glad to receive your letter. In your letter you asked me about how to learn English well. I think you must listen carefully and be active in class. Speak as much as possible. Don't be afraid of making mistakes. You'd better read widely and learn some important parts by heart. You should practise writing often. Of course there are many other ways. You can also see English films, learn to sing English songs or make penfriends with foreigners. They are all very helpful. Nothing is

      

      十、书面表达训练(10) One possible version:

      Hello, Kayla,

        I’m Mike. I am 15 years old. I’m glad to know that you would like to have a pen-pal. I also want to find a pen-pal from the Internet. When I’m free, I like to listen to the music, go hiking and play basketball. I’m good at English and art. We can learn from each other and be good friends. I hope to hear from you often.

      Best wishes!

      Mike

      十一、  书面表达训练(11)

      One possible version:

      Yesterday afternoon, I went home after school. I wanted to help my father to sweep the floor, but he said, “You needn't do that. Do some reading!” Later when I was watching TV, my mother came and turned off the TV and said, "You shouldn't waste your time. Go to study!"

      I wonder if I should spend all the time on my study. There are many other things for me to learn, too!

     

  • 一.选择填空。 

    (    )1. What do you have ____________ supper? A. for      B. at   C. with        D. on 

    (    )2. She isn' t good ___________ maths. Could you help her __________ her maths? A. with, with      B. at, at    C. with, at     D. at, with (    )3. We should learn ____________ each other. A. to        B. with    C. from       D. for ' (    )4. Are you ____________ music? 

    1. listen to       B. listening to   C. listening          D. listen at (    )5. When ____________ Mary ____________ to school? A. is, go        B. do, go    C. do, goes       D. does, go (    )6.What do you often do ____________ Sunday morning? A. on     B. in   C. at       D. for 

    (    )7. There ____________ a lot of food at home. A. are       B. is    C. have           D. has 

    (    )8. Do you have ____________ to buy a computer? 

    1. many money          B. enough money    C. money enough       D. a lot money (    )9. What about ____________ computer games. 
    2. to play         B. to playing    C. playing             D. play (    )10.Excuse me, we can't ____________ our tickets. 
    3. look for            B. find     C. to look for           D. to find (    )11. ___________________ are Young Pioneers. 
    4. All student       B. All of students    C. All of the students          D. All students (    )12. The birds are singing ____________ the tree. A. on         B. in    C. of          D. at (    )13. We are doing ____________. 
    5. our homeworks        B. us homework    C. we homework              D. our homework 

    (    )14. Some girls are on the hill. Where are ____________? 

    1. another girl          B. others girls   C. the other girls            D. the other girl (    )15. What are they doing? They ____________. 
    2. take photos         B. are taking photo   C. take a photo        D. are taking photos (   )16.How do you_____this book? 

    A.read     B.want     C.like     D.write (   )17.Who teaches_____English this team? A.we     B.us     C.our     D.ours 

    (   )18.She doesn‟t like milk but likes orange______. A.at all    B.little    C.a lot     D.a lot of 

    (   )19.There are _____pens_____pencils in the box. A.not ,and   B.no,and     C.don‟t,/   D.no,or (   )20.He is_____American.I‟m_____E   nglish. A.a,a   B.an,a   C.the,the    D./,/ 

    二.完形填空

                         A  

    Jan:I have new photos of my family, but they' re not very good. This is my sister… Mark:Where is she?  Is she at the library? 

    Jan:No, she' s in the living room. She s doing her homework. And that s my brother. Mark:Is he doing his homework, too? What's he eating? 

    Jan:He' s watching a scary movie on TV and eating french fries. This is a picture of my aunt and my mother. Mark:Is that -your mother in the pool? 

    Jan:No, that's my aunt. My mother can't swim. And this is my mother and my aunt at the shop. They really like shopping and eating at the shop. Mark: Interesting photos. (    )1. The pictures are ______. A. good   B. interesting   C. scary 

    (    )2. Jan' s sister is doing her homework ______. A. at the library   B. at the pool   C. in the living room (    )3. Jan' s brother isn' t ______. 

    1. doing his homework   B. watching TV    C. eating french fries (    )4. Jan' s ______ can' t swim. A. sister   B. mother   C. aunt 

    (    )5. Jan' s mother and aunt like ______ at the shop. A. eating french fries   B. shopping    C. swimming                             B 

    阅读短文,判断正误。正确的写“T”,错误的写“F”。 

    Mr Jones and Mr Brown work in the same office (办公室).One day Mr Jones says to Mr Brown , “I will have a small party at our house on Monday evening . Would you and your wife like to  come ?” 

    Mr Brown says , “Thank you very much . I‟d love to , but let me ask my wife first .”

    g there . 

    6.Mr Green goes to the shop with ___. 

    A.Mrs green   B.his son   C.his daughter  D.his father 7.Mr Green wants to buy a new blouse for ___. 

     A.Bill‟s mother   B.Bill   C.his friend   D.other people 8.Bill likes ___. 

    A.all the things   B.the new blouse   C.oranges   D.orange 9.Bill wants to buy ___. 

    A.some picture—books  B.some colour pencils  C.clothes in the shop  D.A and B 10.The shop is ___. 

    A.empty   B.close   C.full of children   D.full of people 四.短文填空 

    On weekdays, Mary _1_ (get) up at 6:30. She _2_ (have) breakfast at home and then she _3_ (go ) to school. She _4_ (get ) to school at about 7:30 every morning. She _5_ (not like) to be late.Mary _6_ (have) four classes in the morning and at two in the afternoon. Classes are over at 3:40. Someimes she _7_ (play) games with her classmate(同学). Sometime she _8_ (fly) kites. She _9_ (get) home at 4:40. 

    In the evening she often _10_ (watch) TV, but sometimes she talks with her mother . She goes at about 10:00. 五.完成句子 

    1. I have two ____________.     ( knife) 
    2. Whose ______________ are these ?       ( child ) 
    3. These photos are hers. They are not ____________.     (I) 4. What about ____________ shopping?   (go) 
    4. The little girl is ____________ on her hat now.     (put) 
    5. The man is opening the door.  He isn't _________________ the door.     (open 的反义词) 7. What is the teacher doing? He is ____________(write) the words on the blackboard. 
  • 试卷  Ⅰ (选择题 共70分) (一)听力部分(共25分) 

    一、听力(本题有15小题,第一节每小题1分;第二、三节每小题2分,共计25分) 第一节:听小对话,回答问题。 1. What would Susan like to drink? 

    1. Tea.            B. Cold water.           C. Coffee. 2. Who is sleeping at home? 
    2. Tom‘s brother.        B. Tom‘s father.    C. Tom‘s mother. 3. What does the woman mean? A. She‘ll eat out with the man.    B. She‘ll play tennis with the man.  C. She‘ll go swimming with the man. 4. How is the weather tomorrow? 
    3. Cloudy.          B. Rainy.           C. Sunny. 
    4. Where does the conversation probably take place? 
    5. In a bookstore.      B. In a post office.    C. In a restaurant. 第二节:听较长对话,回答问题。第下面一段对话,回答第6—7小题。 6. Why does Lucy look unhappy? 
    6. Because her cat is sick.   B. Because her cat is old.    C. Because her cat is lost. 7. Where are Lucy and Alex probably going? 
    7. To the hospital.          B. To the zoo.            C. To the school. 听下面一段对话,回答第8—10小题。
    8. How did Matt and Nancy go to New York for a holiday? A. By cay.            B. By plane.           C. By ship. 
    9. Where did Matt and Nancy stay while travelling in New York? 
    10. In a hotel.           B. At their friend‘s house.         C. In a university. 10. What did Matt and Nancy do every day in Central Park? 
    11. They took a walk.         B. They rode a bike.        C. They watched birds.  第三节:听独白,回答问题。
    12. Which class does Tara like best? 
    13. Art history.            B. Business English.          C. Computer science. 12. What does Tara first do after breakfast? 
    14. Meet her friends.         B. Review her lessons.       C. Check her e-mail. 13. Where does Alice come from? 
    15. Sydney.                 B. Moscow.              C. Toronto. 14. When does Tara get home from work every day? 
    16. At 4:30 p.m.              B. At 11:00 p.m.          C. At 11:30 p.m. 15. How is Tara‘s life? 
    17. Easy.                   B. Busy.                C. Dull.  

    (二)笔试部分(共45分) 

    二、完形填空(本题有15小题,每小题1分,共计15分)

    阅读下面短文,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案。 

    As a new teacher at Doull Primary School in Denver, Kyle Schwartz thought of a simple way to get to know her third graders, most of whom came from   16   families. She asked them to complete the   17   ―I wish my teacher knew…‖ and share something about themselves. 

    Their   18   answers gave the teacher a chance to understand her students‘ difficulties. ―I wish my teacher knew I have no pencils to do my homework,‖   19   one child. ―I wish my teacher knew sometimes my reading homework is not signed(签名), because my mom is not   20   a lot,‖ wrote another. Some shared hope for the   21  . ― I wish my teacher knew that I want to go to college.‖ 

    ―Some notes are really heartbreaking,‖ Schwartz tells ABC News. ―I care   22   about each of my students and I don‘t want them to be poor forever.‖ She explains, ― I hoped to know   23   I could better support them. So I   24   to let them tell me what I needed to know. That was why I created the fill-in-the-blank exercise.‖ 

      25   the third graders were allowed to answer anonymously(匿名), most wanted to include names. And some were even excited to read their notes out loud.   26   one shy girl who bravely said that she was lonely. ―After she told the class, ‗I don‘t have friends to   27   me,‘ I was worried what they would do.‖ Schwartz tells Us Weekly. ―However, I felt encouraged to see how much support the other kids offered   28  . They invited  her to play at break and sit with them at lunch. You see,   29   have an unusual ability to express empathy(同情).‖ 

    ―The results have been   30  ,‖ says Schwartz. ―It speaks to the importance of giving people a voice and really listening to them.‖ 

    1. A. traditional           B. friendly           C. poor          D. small
    2. A. postcard            B. note              C. letter          D. diary 
    3. A. honest              B. polite             C. usual          D. right 
    4. A. suggested           B. copied            C. repeated        D. wrote
    5. A. free                B. careless           C. famous        D. angry 
    6. A. society             B. course            C. research           D. future 
    7. A. secretly          B. deeply           C. nervously         D. directly
    8. A. where             B. why              C. how              D. when 
    9. A. decided            B. refused           C. forgot             D. learned
    10. A. Unless           B. Though             C. Because            D. Once 
    11. A. like              B. from             C. against         D. except 
    12. A. look for          B. talk about           C. depend on       D. play with 
    13. A. him             B. you                  C. her            D. me 
    14. A. children           B. teachers           C. parents          D. reporters 
    15. A. boring            B. surprising           C. worrying         D. relaxing 

    【答案】 16. C 17. B 18. A 19. D 20. A 21. D 22. B 23. C 24. A 25. B 26. A 27. D 28. C 29. A 30. B  

    三、阅读理解(本题有15小题,每小题2分,共计30分) 

    阅读下面四篇材料,然后从各题所给的四个选项中选出一个最佳答案

    Learn English in New Zealand 

    Learn English in New Zealand at Language Schools New Zealand (LSNZ). Our 

    Christchurch and Queenstown schools in the South Island of NZ are the perfect places to learn English. 

    What is your dream? 

    Do you dream of speaking English very well? 

    Do you dream of travel, making friends, a lifestyle using English? LSNZ will help you to achieve your dream. 

    Language Schools New Zealand Christchurch and Queenstown are in the fascinating South Island of New Zealand. Both English schools are fully recognised(认证)by NZQA and are in beautiful NZ places. LSNZ offers many kinds of English courses including 

    General English, Exam Preparation, Study & Ski and more. Our friendly hard-working staff have helped many students from all over the world achieve their dream of using English in their lives. We invite you too to become a member of the LSNZ family. LSNZ English Courses. 

    Enroll(注册)now for a LSNZ English course –we promise your English will improve and offer 2 NZ schools with excellent teachers and small class sizes. l General English l IELTS 

    l Study & Ski l Combo Course 

    Cambridge, Toeic & Pitmans Exam preparation courses are also offered at both schools. 31. According to the text, Christchurch and Queenstown school     . A. lie in the North Island            B. are members of LSNZ 

    1. own the perfect places to visit     D. teach only local students 32. The text tells us that LSNZ     . 
    2. provides over four courses          B. practices large-class teaching C. designs lots of exams               D. has many teachers from abroad 33. Those who want to      will most probably be interested in this text. A. look for jobs at LSNZ             B. build language schools
  • 1.So + be/助动词/情牵动词/主语. 

    前面陈述的肯定情况也适于另一人(物)时,常用到这种倒装结构,表示"另一人(物)也如此。"前面陈述的否定情况也适于另一人(物)时,常用"Neither/ Nor + be/助动词/情态动词+主语."这种倒装结构。 

    注意:"So+主语+be/助动词/情态动词."这一句型常用于表示赞同,进一步肯定对方的看法,表示"的确如此。""是呀。" 

    2.Turn right/left at the first/second/…crossing. 

    这一指路的句型意为"在第一/二/……个十字路口向右/左拐。"相当于Take the first /second/…turning on theright/left. 

    3.It takes sb.some time to do sth. 

    此句型表示"干某事花了某人一段时间。"其中的it是形式主语,后面的动词不定式(短语)才是真正的主语. 

    4.…think/find + it + adj. + to do sth. 

    此句型中的it是形式宾语,不可用其它代词替代,形容词作宾语的补足语,后面的动词不定式(短语)才是真正的宾语。 

    5.What's wrong with…? 

     此句型相当于What's the matter/ trouble with…?后跟某物作宾语时,意为"某物出什么毛病了?"后跟某人作宾语时,意为"某人怎么了?" 

     6.too…to… 

    在so…that…复合句中,that后的句子是否定句时,常与简单句too…to…(太……而不能……)进行句型转换。 

    在so…that…复合句中,that后的句子是肯定句时,常与简单句…enough to…进行句型转换. 

    7.Sorry to hear that. 

    全句应为I'm sorry to hear that. 意为"听到此事我很难过(遗憾)。"常用于对别人的不幸表示同情、遗憾之意。

     

  • 1.I think…意为"我认为……",是对某人或某事的看法或态度的一种句型。其否定式常用I don't think…, 

     

    2.give sth. to sb./ give sb. sth. 意为"把……给……",动词give之后可接双宾语,可用这两种句型;若指物的宾语是人称代词时,则只能用give it/ them to sb. 

     

    3.take sb./ sth. to…意为"把……(送)带到……",后常接地点,也可接人。 

     

    4.One…, the other…/One is…and one is…意为"一个是……;另一个是……",必须是两者中。 

     

    5.Let sb. do sth. 意为"让某人做某事",人后应用不带to的动词不定式,其否定式为Don't let sb,do sth.,或Let sb. not do sth. 另外,Let's 与Let us的含义不完全相同,前者包括听者在内,后者不包括听者在内, 

     

    6.help sb. (to) do sth./help sb. with sth.意为"帮助某人做某事",前者用不定式作宾补,后者用介词短语作宾补,二者可以互换. 

     

    7.What about…?/How about…?意为"……怎么样?"是用来询问或征求对方的观点、意见、看法等。about为介词,其后须接名词、代词或V-ing等形式。 

     

    8.It's time to do…/ It's time for sth. 意为"该做……的时间了",其中to后须接原形动词,for后可接名词或V-ing形式。 

     

    9.like to do sth./like doing sth.意为"喜欢做某事", 前一种句型侧重具体的一次性的动作;后一种句型侧重习惯性的动作, 

     

    10.ask sb.(not) to do sth. 意为"让某人(不要)做某事",其中ask sb.后应接动词不定式, 

     

    11.show sb. sth. / show sth. to do. 意为"把某物给某人看",该句型的用法同前面第2点。 

     

    12.introduce sb. to sb. 意为"把某人介绍给另一人";introduce to sb.则是"向某人作介绍"。 

     

    1. She used to be a Chinese teacher. 她过去是一位汉语老师。 

     

    [用法] used to + 动词原形,表示过去经常性的动作或存在的状态,含有现在不再如此之意。 

     

    [搭配] used to do的否定式可以是usedn't to do或didn't use to do. 

     

    [比较] used to do sth. 过去常做某事;be/ get used to doing sth. 习惯于做某事;be used to do sth. 被用来做某事。 

     

    2.…return it sooner or later. 

     

    ……迟早要将它归还。 

     

    [用法] l)sooner or later意为"迟早"、"早晚"。 

     

    2)return此处用作及物动词,意为"归还",相当于give back. 

     

    [拓展]return还可用作不及物动词,意为"返回",相当于go back或come back。 

     

    3.No matter what the weather is like…无论天气…… 

     

    [用法]no matter what 相当于whatever,其意为"无论什么",引导状语从句。 

     

    [拓展]类似no matter what的表达方式还有: 

     

    no matter when无论什么时候 

     

    nbsp; nbsp;nbsp;no matter where无论什么地方 

     

    no matter who无论谁 

     

    no matter how 无论怎么样 

     

    1. A young man practised speaking English with Mr. Green. 

     

    一位年经人与格林先生练习讲英语。 

     

    [用法]practise doing sth. 表示"实践、练习(做)某事"。 

     

    [拓展]practice名词,"实践"、"实施"、"练习";put a plan into practice实行某计划。 

     

    1. He encouraged everyone to take part in protecting our lakes, rivers, seas and oceans. 

     

    他鼓励大家参加保护我们的湖泊、河流和海洋的活动。 

     

    [用法]1)encourage用作动词,意思是"鼓励"、"支持"。 

     

    2)take part in"参加",常表示参加活动。 

     

    3)protect 是动词,表示"防御"、"保护"。 

     

    [搭配]1)encourage sb. in sth.在某事上鼓励或支持某人 

     

    nbsp;encourage sb. to do sth.鼓励某人干某事 

     

    2)protect sh. from sth.使某人不受某事侵袭或伤害 

     

    1. …to warn people about sharks in the water. ……警告人们当心水里的鲨鱼。 

     

    [用法] warn用作动词,意思是"警告"、"警戒"。 

     

    [搭配]1)warn sb.+ that从句 

     

    2)warn sb. of sth. 警告某人某事 

     

    3)warn sb. to do sth.告诫某人做某事 

     

    4)warn sb. against(doing) sth.告诫某人当心某事/不要做某事 

     

    重点句型、词组大盘点 1. She used to be a Chinese teacher. 她过去是一位汉语老师。 [ 用法 ] used to + 动词原形,表示过去经常性的动作或存在的状态,含有现在不再如此之意。 [ 搭配 ] used to do的否定式可以是usedn't to do或didn't use to do. [ 比较 ] used to do sth. 过去常做某事;be/ get used to doing sth. 习惯于做某事;be used to do sth. 被用来做某事。 ……

     

  • 1.kinds of 各种各样的 

    1. either…or…或者……或者……,不是……就是…… 
    2. neither…nor…既不……也不…… 
    3. Chinese tea without, anything in it 中国清茶 
    4. take a seat 就坐 
    5. home cooking 家常做法 
    6. be famous for 因……而著名 
    7. on ones way to在……途中 
    8. be sick/ill in hospital生病住院 
    9. at the end of在……的尽头,在……的末尾 
    10. wait for 等待 
    11. in time 及时 
    12. make one's way to…往……(艰难地)走去 
    13. just then 正在那时 
    14. first of all 首先,第一 
    15. go wrong 走错路 
    16. be/get lost 迷路 
    17. make a noise 吵闹,喧哗 
    18. get on 上车 
    19. get off 下车 
    20. stand in line 站队 
    21. waiting room 候诊室,候车室 
    22. at the head of……在……的前头 
    23. laugh at 嘲笑 
    24. throw about 乱丢,抛散 
    25. in fact 实际上 
    26. at midnight 在半夜 
    27. have a good time=enjoy oneself玩得愉快 
    28. quarrel with sb. 和某人吵架 
    29. take one's temperature 给某人体温 
    30. have/get a pain in…某处疼痛 
    31. have a headache 头痛 
    32. as soon as… 一……就…… 
    33. feel like doing sth. 想要干某事 
    34. stop…from doing sth. 阻止……干某事 
    35. fall asleep 入睡 
    36. again and again再三地,反复地 
    37. wake up 醒来,叫醒 
    38. instead of 代替 
    39. look over 检查 
    40. take exercise运动 
    41. had better(not) do sth. 最好(不要)干某事 
    42. at the weekend 在周末 
    43. on time 按时 
    44. out of从……向外 
    45. all by oneself 独立,单独 
    46. lots of=a lot of 许多 
    47. no longer/more=not…any longer/more 不再 
    48. get back 回来,取回 
    49. sooner or later迟早 
    50. run away 逃跑 
    51. eat up 吃光,吃完 
    52. run after 追赶 
    53. take sth. with sb. 某人随身带着某物 
    54. take(good) care of…=look after…(well) (好好)照顾,照料 
    55. think of 考虑到,想起 
    56. keep a diary 坚持写日记 
    57. leave one by oneself 把某人单独留下 
    58. harder and harder 越来越厉害 
    59. turn on打开(电灯、收音机、煤气等) 
  •  1.助动词be的用法

      (1)与现在分词构成进行时态

      He is singing.

      他在唱歌。

      They were having a meeting at ten yesterday morning.

      他们昨天上午十点正在开会。

      (2)与过去分词构成被动语态

      This kind of car is made in Beijing.

      这种汽车是北京制造的。

      Were the kids taken good care of?

      孩子们被照顾好了吗?

      He is being carried.

      他正被抬着。

      (3)“be +不定式”表示未来的计划或安排,还可表示命令或约定。

      The train is to leave at ten.

      火车10点钟开。

      You are to explain this.

      对此你要做出解释。

     

      2.助动词have 的基本用法

      (1)与过去分词构成完成时态

      I have finished my homework.

      我已经完成我的作业了。

      The train had left before he got to the station.

      在他到达车站之前火车已经开走了。

      (2)与“been + 现在分词”构成完成进行时态

      It has been raining the whole morning.

      整个上午都在下雨。

      (3)与“been +过去分词”构成完成时态的被动语态

      The story has been told in China for many years.

      这个故事在中国已经流传多年了。

     

      3.助动词do的基本用法

      (1)在一般现在时和一般过去时中构成疑问式及其回答。

      Do you usually go to school on foot? Yes, I do.

      你通常步行上学吗?是的。

      What did he do yesterday ?

      他昨天干什么了?

      (2)在一般现在时和一般过去时中构成否定式。

      He doesn't like playing football.

      他不喜欢踢足球。

      They didn't come here this morning.

      他们今天上午没有来这儿。

      (3)在肯定句的谓语动词前表示强调。

      Do come here tomorrow.

      明天务必要来这。

      Do be quiet! 请安静!

      (4)在so, neither, nor开头的句子中构成倒装句。

      He didn't go to the party. Neither did I.

      他没有去参加晚会,我也没去。

      She likes pop music. So do I .

      她喜欢音乐,我也是。

      说明:其他助动词也可以和do 一样构成倒装句:

      My mother will come. So will I.

      我妈妈要来。我也要来。

     

      4.助动词shall (should) 和will (would) 的基本用法

      (1)will 和shall 作为助动词可以和动词原形一起构成将来时态。shall 只用于第一人称,而will 用于第一、二、三人称。

      I shall go home .

      我要回家了。

      Will they have anything to do this evening?

      他们今晚有事吗?

      (2)should 和would分别是shall和will 的过去式,通常用来构成过去将来时。should只用于第一人称,would用于第一、二、三人称 .

      I telephoned him yesterday to ask what I should do the next day.

      我昨天打电话问他我第二天该做什么。

      She said she would come .

      她说她将会来。

     

      特别提示:

      几乎所有的助动词都可用于反意疑问句的附加问句中。

      You often write to her,don't you?

      你经常写信给她,是吗?

      He is a teacher, isn't he ?

      他是一个老师,是吗?

      They have been to Hainan, haven't they ?

      他们去过海南,是吗?

      Let's go home,shall we ?

      让我们回家吧,好吗?

     

全部共 74 笔 (每页 20 笔)
    下一页  
前往第